Smarter Marketing

Marknadsföring är viktig del av försäljningsprocessen och de flesta företag idag är bra på det. Men det finns alltid ett sätt att vara bättre och jobba med smarter marketing. Det första steget är alltid att hitta ett problem och börja arbeta på att lösa det så snart som möjligt. Till exempel, om din hemsida får lågt antal besökare under dagen, kan det vara dags att börja tänka på AdWords.

AdWords är ett bra sätt att öka antalet besökare och fokusera på konverteringar. Det finns många exempel som visar hur viktigt det är att vara på första sidan av Google. Din trafik kan öka från 30 per dag till ca 30 000 per dag.
Låter bra, eller hur? AdWords är inte det enda sättet som kan hjälpa dig öka den totala trafiken. Baners är till exempel bra sätt att arbeta med ditt varumärke. Din baner kan visas på mer än 200 000 relevanta webbplatser från Googles nätverk.

Med banners, är det mycket viktigt att använda relevanta färger, din logotyp och välskriven text. Text måste vara synlig och bilden i hög upplösning. Annars kan det verka ointressant för användarna och de inte kommer att klicka på den. Dessutom är det ännu viktigare att välja intressegrupp och så att din banner kan visas till relevanta personer. Bra med digital marknadsföring är att du får välja och vara mycket specifik när det gäller din fokusgrupp. Till exempel kan du välja ålder, kön, intresse, geografiskt område och så vidare.

Om jag måste välja mellan digital och traditionell marknadsföring, skulle jag alltid välja den första. Det är lättare att se dina resultat och se hur mycket värde du får ut från din marknadsföring. Jag kan också veta hur mycket pengar jag spenderade och hur mycket intäkter jag fick ut av det. Det si svårt att få alla data om du har en annons i tidningar eller TV.